Posted by DanielTango


Death Cafe Assen

Hosted by Protestantse Kerk Assen


Date:

Nov. 2, 2021

Start time:

8:00 p.m. (CET)

End time:

9:30 p.m. (CET)

Address:

Vaart ZZ 1

9401GE, Assen

Netherlands

 

Free

This Death Cafe has taken place

Submit a write up for this Death Cafe


About this Death Cafe

Praten over het leven? Begin met de dood….

 

Onder dat motto organiseren we op dinsdag 2 november een Deathcafé in ‘t Wapen te Assen. We gaan met elkaar in een ontspannen sfeer in gesprek en gebruiken als startpunt …. de dood. En verder zien we hoe het gesprek loopt.

Het Deathcafé is ooit in London gestart, door mensen die het met elkaar over dit soort vragen wilden hebben die vaak een beetje in de taboesfeer liggen. In Nederland zijn er in diverse steden al soortgelijke initiatieven geweest. Dat willen we nu ook in Assen houden.

Een gesprek over de dingen die er echt toe doen, zonder agenda, zonder dwang in een bepaalde richting, zonder dat je moet luisteren naar deskundigen of mensen die je iets van je willen. Want iedereen praat op een gelijkwaardige manier mee.

We organiseren deze avond vanuit de Protestantse kerk Assen samen met Achaat Uitvaartverzorging, die eventuele specifieke vragen kunnen beantwoorden. Maar hoe het gesprek verloopt, bepalen de deelnemers zelf. Jij dus…

Wil je meedoen? Kom op dinsdagavond 2 november naar Grand Café ’t Wapen, Vaart ZZ 1. We beginnen het gesprek rond 20 uur. De eerste consumptie word je gratis aangeboden.


About Protestantse Kerk Assen

Daniël Kehanpour, kerkelijk werker Jeugd en Middengeneratie

Andrea Altena, trendresearcher, onderzoek uitgevoerd naar jongeren en de dood